Župa Svetog Vlaha Janjina

Osnivanje Župnog pastoralnog vijeća (ŽPV)

17.11.2017. 12:04

Prema Dekretu dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića, sve župe Dubrovačke biskupije trebaju osnovati Župna pastoralna vijeća (ŽPV) u skladu sa Pravilnikom Dubrovačke biskupije. Na čelu ŽPV-a je župnik, a u Vijeću su vjernici koji pomažu u organizaciji života župne zajednice. Članovi ŽPV-a predstavljaju sve vjernike i bitno sudjeluju u definiranju vjerskog života župe. Mandat članova vijeća traje 3 godine i ne prekida se promjenom župnika.

Župno pastoralno vijeće savjetuje i pomaže župnika u svim važnijim vjerskim i pastoralnim pitanjima župe. Potiče i omogućuje suodgovornost u sudjelovanju svih vjernika u pastoralnom radu u župi. Osobito je važna uloga ŽPV-a u pomaganju župniku oko donošenja važnih odluka za vjerski život župne zajednice. Svi vjernici koji bi htjeli biti dio ŽPV-a mogu se sami javiti župniku kako bi ih se predložilo među kandidate. Kandidate ŽPV-a određuje Odbor za izbor kojeg će imenovati župnik.

Članovi se biraju glasovanjem ili kao predstavnici pojedinih vjerskih skupina u župi. Proces izbora župnih pastoralnih vijeća bit će predstavljen nakon svetih misa u nedjelju 10. prosinca 2017.

Fotografije

izbor pastoralno vijeće (2)

Arhiva vijesti

Župa Svetog Vlaha Janjina