Župa Svetog Vlaha Janjina

Pita s tikvicama i rajčicama

Sastojci (za 4-6 osoba)

Za tijesto: 1 dl hladne vode 250 g brašna 2 sušene rajčice, sitno nasjeckane prstohvat soli 170 g maslaca

Za nadjev: 1 srednja tikvica 12 cherry rajčica vezica svježeg bosiljka 100 g mozzarelle Priprema: 1. Pomiješajte brašno sa soli i sitno nasjeckanim sušenim rajčicama. Vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu ljepljivu smjesu.

Smjesu zamotajte u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite kako bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 minuta u hladnjaku. 2. Tikvicu narežite na tanke uzdužne trake, a cherry rajčice na polovice. Mozzarellu izrežite na komadiće. 3. Između dva papira za pečenje razvaljajte tijesto, pažljivo maknite gornji papir. Na tijesto stavite cherry rajčice, a između njih stavite tikvice narezane na tanke trake. Posipajte polovicom količine mozzarelle, ostavite oko 2,5 cm prazno tijesto do ruba. Rubove tijesta podignite i preklopite prema unutra. 4. Pitu pecite na 180 C oko 30 minuta. 5. Kad je pita gotova posipajte je ostatkom mozzarelle i listovima svježeg bosiljka.

Dobar tek!

izvor: http://www.laudato.hr/Gastro-kutak/Recepti-petkom/Pita-s-tikvicama-i-rajcicama.aspx

Fotografije

Pita-s-tikvicama-i-rajcicama
Župa Svetog Vlaha Janjina