Župa Svetog Vlaha Janjina

Žuljana: Proslava Gospe od sedam žalosti i krštenje djeteta

18.09.2017. 13:59

 

U župi Žuljana na Pelješcu, na Glavici dominira lijepa crkva Gospe od sedam žalosti u kojoj se slavi misa svake godine u nedjelju nakon 15. rujna. Od davne prošlosti pa sve do danas ovaj dan i ovo mjesto sa čudotvornom slikom Gospe od sedam žalosti privlači i mnoge vjernike iz…

Pročitaj više...

17.09. N 24 NEDJELJA KROZ GODINU-župne obavijesti Janjina i Žuljana

16.09.2017. 15:57

Trstenik u 8.30

Janjina u 9.30

Žuljana u 11.00 Gospa od 7 žalosti

- misa na Glavici predvodi don Mile Miljko, Mostar

Za + Dinku Vuković

Krštenje Ivana Kušića, sina Gorana i Ivanke

Pročitaj više...

Proslava svetkovine Male Gospe u Sreseru (Foto reportaža)

08.09.2017. 16:48

Oko 150 vjernika iz župa Janjina, Putnikovića i Kune, okupilo se na slavlje Rođenja Blažene Djevice Marije u Sreseru, župa Janjina. Svježina dana, rana jesen te bonaca i s tim u skladu riječi predvoditelja slavlja zlatomisnika, vlč. Don Frana Markića, župnika iz Poutnikovića, o ljepoti Marijinoj, marijanske pjesme puka, sv. pričest i ljubljenje relikvija, svijeće, stvaralo je dojam atmosfere u velikim svetištima na njezin rođendan. U svojoj propovijedi vlč. Don Frano Markićć govoeći o ljepoti Marijinoj osvrnuo se i na predivno inspirirajuće pismo o Blaženoj Djevici Mariji koje je napisao Jean-Paul Sartre, filozof egzistencijalizma i pisac kazališnih komada koji je bio i ateist te kako je prije Božića, u koncentracijskom logoru na nagvoru njegovog su-zatvorenika, isusovca Paul Feller to pismo napisao za kršćane koji su zajedno s njim bili zatočeni u logoru. Vlč. Don Frano Markić to isto pismo Jan-Paul Sattra pročitao je vjernicima kako on opisuje Djevicu Mariju. U nastavku pročitajte pismo i pogletajte fotograf.

Pročitaj više...

​​Prvi dan škole u Janjini

04.09.2017. 18:30

Kao i u drugim mjestima i u Janjini je počela nova školska godina, 4.9. 2017. Da su ozbiljno shvatili ovaj važni posao, nastavnici i učenici su se okupili na prigodnu sv. Misu i zaziv Duha svetoga u župnoj crkvi sv. Vlaha. Misu je predvodio mjesni župnik Don Mato Puljić, uz sudjelovanje dječijeg zbora pod ravnanjem gosp. Marije Kalafatović i vjeroučitelja gospodina Marija Ćurkovića. Na kraju svečanosti pozdrave su uputili ravnateljica škole i župnik.

Pročitaj više...

Dvadeset i druga nedjelja kroz godinu (A)-čitanja i razmišljanja

03.09.2017. 09:48

MISAO IZ EVANĐELJA DANA-Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe.

ČITANJA: Jr 20,7-9; Ps 63,2-6.8-9; Rim 12,1-2; Mt 16,21-27

Križ je prije svega opredjeljenje za istinu, pravednost i poštenje a u konačnici za ljubav. Za mnoge su takvi ideali promašeni život, izgubljeni život. Nema tu uspjeha, ljudske veličine, ni moči ni vlasti, nego služenje u poniznosti. Za Isusa je to jedini ispravni način i jedini pravi put koji se nastavlja proslavom u vječnosti. Svaki drugačiji oblik života i postojanja, djelovanja samo za ovaj svijet i prolaznu slavu vodi u vječnu smrt i vječni zaborav.

Pročitaj više...

Arhiva vijesti

Župa Svetog Vlaha Janjina